Fórum, csevegés a velorexről!

  olvasó

Mojmír Stransky temetése

Plants: image 4 0f 6 thumb

Alkotását megőrizzük.

Mély szomorúsággal vettük tudomásul, hogy a velorexek feltalálója, tervezője  Mojmír Stránský  meghalt (1924. június 29. – 2011. június 13.) A temetés időpontja egybe esett a velorex gyárba szervezett látogatásunkkal, így Karcsival ketten ott is képviseltük a Magyar Velorex Klubot.

A temetésen a családon és barátokon kívül negyven velorex vett részt, és adta meg a feltalálónak a végső tiszteletet. A templomban Ivo Fajman búcsúzott el a velorexes társadalom nevében. A templomból a temetőbe vezető úton  negyven velorex követte a halottas kocsit. Miután a család elbúcsúztatta, mi is letettük koszorúnkat a sír mellé. 

A temetés után elmentünk megnézni, hogy hol szenvedett halálos balesetett Frantisek Stránský, majd emlékmű avatásra került sor.

A ceremónia után meghívást kaptunk egy emlékestre, ahol a tervezővel kapcsolatos videókat vetítettek, közben sörözgetéssel telt az este.

Másnap reggel elindultunk meglátogatni a régi velorex gyárat, ami manapság egy autóalkatrészeket gyártó üzemnek ad helyet. Megérkezésünk után részt  vehettünk egy ügyességi versenyen, amit szerencsésen mi nyertünk meg. A rendezvényhez hozzá tartozott, hogy idegenvezetéssel megmutatták a gyárat, és részletesen elmesélték, hogy régen mit, hol és hogyan gyártottak.

A rendezvény után elmentünk Hradec Královéba kedves barátunkhoz Pitlákhoz. Este elcsábítottam, hogy futva mutassa meg a várost, így kocogtunk egyet, közben  megnézhettem a város szépségeit. Másnap autóval néztük meg az óvárost, és még a fehér harangtoronyba is sikerült felmennünk, és gyönyörködtünk a gyönyörű kilátásban.

Jó ebéd, érzékeny búcsú után indultunk haza. Útközben semmiféle technikai probléma nem akadályozott minket, így estére szerencsésen meg is érkeztünk. Nyugodjék békében.

készítette: Bobek dátum: | 2010.07.02.
lájkolj, oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez